Jdi na obsah Jdi na menu
 


SESTAVA: Jandák, Martin Beránek, Matys, Zima, Milan Beránek, Linhart, Tomáš Bendžík, Červenka, Doležal, Strnad, Petr Mrštík.

Střídali: Rozsévač, Vavřín, Petříček

Trenér: Durdis Tomáš

Branky: Doležal, Strnad, Bendžík (penalta)

     Začátek byl z obou stran ospalý. Na hřišti převládali nepřesnosti, a tak fanoušci viděli spíše urputný boj.  Jako první se radovali újezdečtí hráči, když si míč vyměnil Strnad, Mrštík a Doležal. Posledně jmenovaný vystřelil svoji slabší nohou a míč zastavila až síť domácí branky 0:1.  Po této brance začali mít mírnou převahu hosté, kteří začali lépe kombinovat. Z tohoto důvodu se hosté dostali i do dalších šancí, které však neměli gólovou nálepku. Po gólech volali hlavně dvě šance Doležala.  Druhý gól, ale přidal  hostující bomber Strnad, který si ideálně naběhl na dlouhý centr Zimy a přehodil vybíhajícího brankáře domácích 0:2. Poté se začali prosazovat i domácí, kteří se nechtěli spokojit s výsledkem zápasu. Několik nebezpečných centrů ve vápně pochytal brankář Jandák a skóre se tak neměnilo.  Do další šance se na druhé straně dostal Doležal, který byl již sám před brankářem domácích, tohoto si obhodil, ale byl zcela jasně ve stoprocentní šanci faulován, a to mimo pokutové území. Rozhodčí sice odpískal faul, ale k překvapení hostujících hráčů vytáhl pro faulujícího brankáře pouze kartu žluté barvy. Po faulu musel nuceně sáhnout ke střídání újezdecký trenér Durdis, neboť Doležal nebyl schopen pokračovat v zápase, a tak tohoto nahradil v dobře formě hrající Jan Rozsévač.  Následný přímý kop Matyse  domácí brankář kryl. Snížit mohli domácí po zahraném rohovém kopu, který usměrnil hlavou domácí hráč těsně mimo bránu Jandáka. 
    Druhý poločas byl lepší tým Újezda a v pohodě kontroloval dvoubrankový náskok, když nepouštěl domácí do žádných šancí. Naopak si několik šancí vytvořili újezdečtí, jmenovitě se v šancích objevili, Strnad, Červenka a Mrštík. Tyto však neměli gólový efekt. S narůstajícím časem byli domácí čím dál více nervózní a místo toho, aby se snažili dostat hosty pod tlak, unáhlili se k zbytečným faulům, nadávání rozhodčímu  a protihráčům.  Tímto rozkouskovali hru tak, že se újezdečtí dostali  mimo svoje tempo. Tímto dostali Chvaletice újezdecké hráče  pod mírný tlak, z čehož rezultovali dva přímé kopy v blízkosti šestnácky. Tyto ale bravurně zlikvidoval brankář Jandák, který se vyznamenal hlavně při druhém, jenž směřoval k tyči újezdecké branky.  Domácím se, ale přece jenom podařilo zápas zdramatizovat, když dostal ideální přihrávku nepokrytý domácí hráč, který postupoval sám na Jandáka a tomuto nedal sebemenší šanci 1:2. Újezd pochopil, že se nemůže  jenom bránit svoje vítězství a začal svého soupeře opět přehrávat chytrou kombinační hrou. Do slibné příležitosti se dostal střídající Vavřín, ale v koncovce nebyl efektivní.  Zápas tak rozhodla akce střídajícího dorostence Petříčka, který měl již jeden  těžký zápas v nohách. Tento uplatnil svoji rychlost a lehce prošel přes tři obránce domácích a postupoval sám na bránu. Za brzdu však zatáhl stoper domácích, který pronikajícího Petříčka ze strany jasně fauloval.  Na značku pokutového kopu si míč postavil Tomáš Bendžík a tvrdou střelou (ruský blafák) zvýšil   na 1:3 pro hostující hráče.    Závěrem řečeno - výhra újezdeckých je zcela zasloužená, neboť si vytvořili více gólových příležitostí a byli lepší i v poli. Domácí můžou být spokojeni pouze s tím, že dohráli v jedenácti. Pochvala pro celý tým trenéra Durdise, který si vychutnal vítězný pokřik, jenž byl přímo ohlušující. 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Začala se ukazovat síla kádru (konečně)

Kofi,13. 10. 2007 21:45

Rád by jsem k tomuto tématu řekl několik poznatků. !
!Konečně! se začala projevovat síla kádru a to poskládanýho teď už z hráčů, kteří v době nedávné působili ve vyšších soutěžích a ač někteří z nich jsou věkem fotbalový (promiňte mi ten výraz) "cucáci", ve svém oboru patří opravdu na této úrovní k těm víc než lepším. Je velká škoda pro celý fotbalový Újezd, že forma z posledních zápasů, vyplývající ze sehranosti, se dotavila o tři týdny dýl než by bylo potřeba pro vývoj v této třídě. Osobně si myslím, že s tímto kádrem, jeho skladbou na různých postech a zkušenostmi některých klíčových hráčů by Újezd mohl pomýšlet na příčku nejvyšší, takhle odhaduji jeho ambice i když asi s velkým předstihem na boj o druhou příčku spolu s triem Živanice, Pardubičky a podle toho jak kdy posílenou Teslou C. Samozřejmě budu věřit v sílu kolektivu a přízeň štěstěny, která jediná by snad mohla způsobit zaváhání zatím suveréních Libišan.
Rád bych za sebe poděkoval všem hráčům za předváděné výkony a přeju jim ať se jim daří i tak nadále, ať se vyhřívají na vítězné vlně co nejdéle a fotbal je ze srdce baví. To je jedno ze základních pravidel pro úspěch fotbalových amatérských hráčů. S pozdravem a s vědomím, že stále Vás sleduji a fandím
Váš expresident Petr