Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dokonalý obrat ve druhém poločase

8. 11. 2009
     Do sestavy se újezdeckým  vrátil uzdravený Jirka Petříček,  ale oproti minulému zápasu chyběl pracovně  zaneprázdněný Radek Matys.  Hned od úvodního hvizdu hlavního arbitra Laksara bylo zřejmé kdo je na hřišti pánem a jen dobré zákroky hostujícího golmana a nedůraz v koncovce zapřičinili, že se skóre  neměnilo. V trvalém tlaku měli vyložené šance Tomáš Bendžík, jehož tvrdou střelu se štěstím lipoltický brankář vytlačil na roh.   Do další šance se dostal levý zálolžník Honza Rozsévač, ale v koncovce neuspěl. Hosté se zmohli pouze na dlouhé nakopávané balóny, které hledali ve většině případech nejlepšího hráče lipoltických Plavce.  Žádnou šanci si ovšem hostující tým nevytvořil.  Za to na druhé straně Huňáček namazal na střelu Svobodovi, která mířila téměř do šibenice lipoltické branky, ovšem golman Lipoltic opět čaroval a střelu vytěsnil na roh.   Poslední vyloženou šanci měl štírek Hladík, jenž sice lobem překonal vyběhnutého hostujícího brankáře, ale bohužel pro Újezd na brankové čáře zastoupili svého strážce svatyně jeho obránci.   Opětovné nedáš dostaneš se naplnilo, když se po rozehrání přímého kopu ze strany Nedvěda téměř z půlky hřiště dostal k zakončení hlavou Plavec, kterého neuhlídal Zima a potvrdil svoji střeleckou produktivitu. Domácí golman Jadák si na hlavičku sáhl, ovšem mimo branku se mu ji vytěsnit nepodařilo 0:1. Domácí vzhledem k jednoznačnému průběhu zápasu byli  jako opaření a na chvíli přestali hrát svůj kombinační fotbal.  Naopak  domácí obránci museli ještě těsně před koncem řešit rychlý protiútok ze strany Plavce, který však nakonec ani nezakončil střelou.   Do šaten se tak odcházelo za nepříznivého stavu pro domácí, čemuž se nedalo vzhledem k průběhu prvního poločasu ani věřit.
     Do druhého poločasu udělal trenér Durdis několik změn v sestavě. Na hřiště přišel do útoku  Pavel Strnad  a k němu se vytáhl do útoku další "mladík" Svoboda.  Střídán byl Huňáček, který předvedl velmi dobrý výkon, ale po odehraném sobotním zápasu za rezervu již byl fyzicky vyčerpán.  Poté na hřišti již v koncovce řádilo zmiňované duo  Svoboda, Strnad. Vyrovnání zařídil Strnad, který zužitkoval pěknou přihrávku od Svobody.  Vedoucí gól Újezda pak přidal Svoboda, jenž zakončoval hlavou po nádherném centru Ondřeje Bendžíka z levé strany.   Poté bylo již jenom otázkou, kde se skóre zastaví. Na tři jedna  pro domácí zvyšoval opět Svoboda, jenž  zakončil téměř do odkryté branky po nádherné přihrávce Strnada.  Čtvrtý gól přidal opět Strnad, kdy si naběhl na milimetrový padesátimetrový pas  adresovaný od střídajícího Vaníčka a nekompromisně napálil míč pod břevno 4:1.  Lipoltičtí poté již pouze dvakrát zahrozili, kdy si na centry od Nedvěda vždy nejvýše vyskočil Plavec, ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi. 
     Závěrem lze konstatovat, že obrat domácích je zcela zasloužený. V domácím dresu  zahráli téměř všichni hráči. Pochvalu navíc si zaslouží  oba střelci, krajní beci Ondřej Bendžík a Jarda Firbas a stoper Jirka Petříček, jenž hrál ještě se sebezapřením.  V záloze pak dominoval Tomáš Bendžík a v prvním poločasu Huňáček.
     Potěšitelné bylo, že zápasu přihlížela pěkná divácká kulisa a zápas řidila objektivně trojice rozhodčích Laksar, Rokyta ml., Hajn.
     28.11. 2009 proběhne rozlučka s podzimní sezónou, čas bude upřesněn na internetu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář