Jdi na obsah Jdi na menu
 


Festival zahozených šancí

20. 5. 2012
Utkání bylo festivalem zahozených šancí ze strany domácích hráčů. První poločas se hrál pouze na branku Lipoltic, ale branky nepadaly.   Domácí zahodili několik stoprocentních šancí, kdy po gólu volal hlavně sólový nájezd Hladíka, který si na zem posadil lipoltického golmana, kterého i překonal, ale bohužel trefil pouze tyč branky za jeho zády.  S další šanci s nálepkou stoprocentní si neporadil Vohralík, který neusměrnil do prázdné branky nahrávku od Hladíka.  Poté rozezvučel podruhé tyč z vyložené šance Jakub Petříček, kdy i následná dorážka Zimy skončilal mimo branku.  Lipoltičtí byli po celý první poločas v hluboké defenzivě, kdy se snažili nakopávat pouze dlouhé míče na navrátilce do jejich sestavy Jirku Plavce, jenž se zotavil z dlouhodobého zranění.  K zakončení po rohovém kopu se dostal  i stoper újezdeckých M.Stnad, jehož dorážka tesně minula pravý roh lipoltické branky.  Pěknou střelou se prezentoval T.Bendžík, jehož střelu k tyči tygřím skokem zneškodnil hostující brankář Machač, který v několika případech svůj tým podržel. Jediným střelcem v prvním poločasu byl M.Rozsévač, který po pravé straně utekl lipoltickým a střelou slabší nohou překvapil domácí obranu i golmana Machače 1:0.  Za tohoto stavu se odcházelo i do kabin, což bylo zarážející, neboť domácí si vytvořili šance na pět zápasů.
 
    Druhý poločas se hra příliš nezměnila, kdy domácí pokračovali v dobívání branky Lipoltic. V 53´minutě však přišel šok, neboť z ojedinělé akce Lipoltic postupoval sám na brankáře Jandáka Plavec, který prokázal svoje kanonýrské vlohy a stav zápasu vyrovnal 1:1.  Domácí chtěli strhnout vítězství na svoji stranu, ale naráželi na urputně bránící hráče Lipoltic. Trest mohl přijít následně, neboť  pěknou střelu vyslal na branku Újezda Černohous a brankář Jandák musel vytáhnout pěkný zákrok, kterým střelu vytěsnil na roh.  Po chvíli centr lipoltických našel  před brankou Újezda  nebsazeného Hladíka, jehož hlavička však byla slabá a Jandák ji bez problému zlikvidoval efektní robinsonádou.  Poté Zima postupoval sám na brankáře Machače, ale tento již v leže dokázal střelu směřující do branky zázračně vytěsnit na rohový kop. Další obrovskou šanci ke skórování měl střídající Huňáček, který sám před brankou z voleje střílel nad brankovou konstrukci.  K sólu se poté odhodlal T.Bendžík, který se prodral až do šestnácky soupeře, kde po něm rukami sáhnul bránící hráč a kopala se penalta. K níž je nutno podotknout, že byla  přísná. Míč si na značku pokutového kopu postavil tradiční exekutor Hladík, který se nezmýlil 2:1. Uklidňující gól pak po nezištné přihrávce Zimy  vsítil střídající P.Strnad 3:1. 
 
Újezdečtí se předháněli v  zahazování vyložených brankových příležitostí, což se jim nemuselo vyplatit. Lipoltičtí toho sice  na újezdeckém pažitu  moc nepředvedli, ale sahali zde po bodech.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář