Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jasná záležitost Újezda

6. 9. 2009
   Celek  Újezda odjížděl do Pardubicve ve špatném rozpoložení, za které mohla hlavně nečekaná  kontumace zápasu s celkem Zdechovic a dále osobní tresty hráčů a funkcionářů, včetně několika tísícové pokuty.  K zápasu tak nemohl nastoupit Tomáš Bendžík, kterého ještě doplnil zkušený Martin Černý, jenž si plnil pracovní povinnosti.
    Náš tým však ihned od začátku přitlačil soupeře na jeho půlce, přičemž si hned v začátku vytvořil  vyloženou šanci na jejíž konci byl Hladík, který nekompromisně zakončil  a nedal domácímu golmanovi vůbec žádnou šanci 0:1. Poté se již útoky na domácí branku valily jeden za druhým, ovšem ke smůle újezdeckých hráčů bez gólového efektu.  Po gólu volaly hlavně šance Strnada, který nevyzrál tváří v tvář domácímu golmanovi. Dále pak  kapitána Doležala, jenž ovládl vzdušný prostor před brankou soupeře, ale branka pro něj byla v tomto zápase asi zakletá.  Další šance měli Svoboda, který po samostatné akci prošel až do vápna soupeře, z jeho střelou si však domácí brankář poradil a Rozsévač, jenž zakončoval ve vápně soupeře příliš zbrkle.  To je však jen malý výčet šancí, které zůstaly nevyužity. Domácí v prvním poločase zahrozili jen jednou z brejku, kdy byli chyceni do ofsajdové pasti.  Poločas tak skončil za stavu 0:1.
     Druhý poločas probíhal ve stejném duchu jako první. Hosté z Újezda tlačili soupeře z Pardubic, ale  gólově se místy až drtivou převahu  nepodařilo vyjádřit.  Po gólech opět volali vyložené šance hostujícího kapitána Doležala a velezkušeného Matyse. Jejich sólové akce, však v góly přetaveny nebyly. Po rohu  se v šanci ocitl i Zima, ale jeho střelu stačil čáryfuk v brance domácích reflexivně vykopnout.  Vysvobození s trápením v koncovce tak přinesla  "nechytatelná střela" z kopačky Hladíka z poza šestnáctky 0:2.  Třetí gól a definitivní rozhodnutí přinesla proměněná penalta z kopačky Matyse 0:3, která byla hlavním arbitrem odpískaná za faul na pronikajícího Svobodu.  Domácí si po celý zápas nevytvořili vyloženou šanci a působili velmi odevzdaným dojmem.  Ve střední záloze si rozuměli mladý Kuba Petříček se zkušeným Svobodou, jenž odehráli velmi dobrý zápas. Poté ještě vynikl střelec Hladík. V poli se dařilo i Doležalovi, který se trápil pouze v koncovce.
      Soupeř výhru újezdeckým doslova daroval a tak se hráči újezda již musí soustředit na silného soupeře z nedalekých Řečany n.L, jenž má v letošním roce postupové ambice a jenž jde do zápasu z pozice favorita.  Jedná se ovšem o derby, které má své specifika. Tým soupeře trénuje bývalý trenér Újezda Vorlíček. 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář