Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jedenáct statečných uspělo v Mikulovicích

5. 9. 2010

       Trenér Durdis do poslední chvíle nevěděl  zda-li bude mít k dispozici vůbec jedenáct hráčů, což je vzhledem k tomu, že náš klub disponuje dvěmi mužstvy dospělých zcela nepochopitelné.  K dlouhodobě zraněnému Ondřeji Bendžíkovi přibyli další absentéři. Pro nemoc nenastoupil Kolín. Další omluvenky z rozličných důvodů přišli od Tomáše Bendžíka, Svobody, Matyse, Jirky Petříčka, Firbase, Huňáčka, Hladíka.  Otevřela se tak možnost hráčům rezervního týmu zahrát si za první mančaft. Kdo by se však domníval, že hráči po této příležitosti ihned skočí byl na omylu. Hráči Benfiky i přes to, že tento víkend měli zcela volno ve většině případech odmítly taktéž z různých důvodů reprezentovat újezdecký fotbal v nejvyšší soutěži. Reprezentovat odmítli Siruček, atd.  Havlíček ačkoliv slíbil účast na zápas bez omluvy nepřijel.  Půl hodiny před zápasem přišla další morová rána pro újezdecké, to se totiž omluvil Zahradník, jenž se pořezal a byl v tuto dobu ošetřován v Krajské nemocnici Pardubice.  Hráčů k zápasu tak bylo pouze 10 a tak s velkým sebezapřením nastoupil v minulém zápasu zraněný Černý, který si sebou naštěstí na poslední chvíli  vzal kopačky z důvodu taktického střídání.

      Rozhodčí tohoto zapasu se nestačili divit v jaké to sestavě Újezd přijel do Mikulovic a už vůbec nechápali, že má Újezd k dispozici jenom jedenáct hráčů.  První gól zápasu padl z kopačky veterána Martina Strnada, který si přišel do Újezda zahrát už jen za Benfiku, ale nenechal první tým ve srabu a přišel z tohoto důvodu o něco dříve z práce 0:1.  Poté zahrozili i domácí, ale hlavička domácího útočníka nemířila mezi  tyče.  Druhý gól poté hlavičkou po centru Rusína přidal Doležal 0:2. Domácí byli v této chvíli jak opařeni, čehož využili hostující hráči. Dvě pěkné hlavičky předvedl opět Doležal, při kterých se vyznamenal domácí strážce svatyně.  Skóre se však ještě do poločasu měnilo. Černý zpracoval těžký balón pro Svatoně a ten obloučkem přehodil špatně vybíhajícího golmana 0:3.

     Druhý poločas začali domácí náporem, který ovšem utnula akce Svatoně, kterého skolil domácí golman v pokutovém území a kopala se penalta. Tu Svatoň trochu se štěstím proměnil a bylo to 0:4.  Pátý gól přidal  opět bomber Svatoň, když utekl téměř z půlky dezorientované obraně domácích a nekompromisně své sólo zakončil 0:5.   Svůj čtvrtý gól v zápase dal poté pro něho trochu netradičně hlavou opět Svatoň 0:6, jehož gólová produktivita je neuvěřitelná. Z jeho strany to mohlo být ovšem ještě lepší, když v samotném závěru opět utekl domácí obraně, udělal si golmana, ale pohrdl dát lehce gól  do prázdné branky, kdy jeho následné kličkovaní  v pokutovém území domácí rázně utnuli.  Při konečném hvizdu sudího Hamerníka tak na pomyslném ukazateli svítilo neuvěřitelných 0:6.

    Bylo by však  omylem pohlížet na zápas jako na jednoznačný ve prospěch Újezda, neboť soupeř byl v poli zcela jasně lepší, lépe kombinoval a držel většinu zápasu míč na svých kopačkách. Jeho tlak však končil několik metrů před pokutovým územím, neboť nenašel recept na defenzivní činnost újezdeckých. Z tohoto důvodu se soupeř často  unáhloval k nakopávaným balónům, které ve většině případech nebyly pro újezdecké nebezpečné.

    Poděkování z moji strany tak patří všem jedenácti fotbalistům, kteří se na hřišti neuvěřitelně semkli a bojovali a to i za hranici svých možností.  Ostatní hráči, kteří odmítli hrát, pro malicherné důvody by se nad sebou měli zamyslet, to by ovšem museli  začít u sebe a nehledat jenom chyby na ostatních a tímto zastírat svoje chyby.  

     Touto cestou chci poděkovat Jandysovi, který ačkoliv prožívá velmi těžké období  v osobním životě zápas skvěle odchytal  ( z tohoto důvodu by se absentéři měli šíleně stydět). Černochovi, který šel hrát i když měl  zranění z minulého zápasu a kterého ho několikrát velmi zabolelo.  Panu Šebkovi, který  v letošní sezóně  ještě nenastoupil, neboť se plně věnuje hokeji, ale v době kdy bylo potřeba přijel a podal velmi dobrý a nebojácný výkon.  O Maňasovi již řeč byla - klobouk dolů.  Karlovi, který přijel ze závodů hasičů svým autem do Mikulovic. Rosimu, který to zabalil dříve v práci a taktéž autem dorazil do Mikulovic. Čůsovi, který celý druhý poločas s velkým sebezapřením dohrál. Morimu, který  v Benfice nepochopitelně pravidelně nenastupuje ačkoliv jeho tréninková morálka je vynikající, čemuž odpovídají i jeho současné výkony, jenž jsou pro mě velkým překvapením.   Dolikovi za jeho přístup a odmakaný zápas. No a Svatoň ? Ten je přeci od toho aby dával góly - cha, cha, cha.

    Úspěch se však v Mikulovicích nedostavil díky  umění jednotlivců, ale díky nesmírnému odhodlání všech hráčů, kteří byli na hřišti a vytvořili kompaktní celek.

     Údálosti, které předcházely tomuto zápasu budou mít ovšem dle mého  dohru ve vedení klubu, vždyť k čemu nám jsou dva týmy, když nedokážeme dát dohromady ani jeden celek.  Hráči nemají v Újezdě žádné starosti, vše mají přichystáno až pod hu.. a ještě si toho neváží.  Hráči by si měli  rychle uvědomit, že v ostatních mačaftech musí hráči makat, aby si mohli zahrát fotbal a nebo platit tučné příspěvky př. Michal Rozsévač.       

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

K připomínce

Jirka,9. 9. 2010 19:19

Ondro to je pravda. Za ten výrok se omlouvám. Vůbec jsem si neuvědomil, že jsi jel na tu dovolenou. Je pravdou, že vždy kdy bylo potřeba tak jsi přijel a pomohl. Kdyby k fotbalu přistupoval každý jako ty tak by to v Újezdě šlapalo ohodně lépe.

připomínka

Rose,8. 9. 2010 22:33

Jirko mám trochu výhradu k tvému výroku v článku s tím, že jsem odmítl reprezentovat A mužstvo v nejvyšší soutěži...v pátek jsem ti říkal, že v sobotu nemůžu, že s Jiřím jedeme na dovolenou...a mrzí mě, že jsi zapoměl na to, že když bylo třeba a zavolal jsi mi těsně před zápasem tak jsem všeho nechal a přijel sem na aspoň na lávku...

Příspěvek

Jirka,6. 9. 2010 19:46

Maňas tak to musíš rozhejbat. V úterý trénink.

Příspěvěk

Martin Strnad,6. 9. 2010 18:16

Spousta mladých fotbalistů se na zápas vykašle,a já starej pes jsem málem na hřišti nechal hnáty.Mám nohy jak konve.A to je teprve pondělí.

Poděkování

Trenér,5. 9. 2010 14:45

Chtěl bych poděkovat všem 11-ti hráčům, kteří
mě dali nejlepší možný dárek k narození mé dcery
Adélky. Nebudu nikoho vychvalovat, protože by to nemělo význam. Všichni si svůj úkol splnili na
200%,proto si zaslouží absolutorium.
Ještě jednou díky moc!!!!!

Trenér