Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanonáda v Lipolticích

9. 10. 2011

    Naši fotbalisté zajížděli do Lipoltic s respektem, neboť na hřišti tohoto soupeře se újezdeckému mužstvu již delší čas nepodařilo vyhrát. To že domácí byli do současné doby bez bodů nic neznamenalo.

    Hned v úvodu si na centr Hladíka naskočil Rusín a hlavou otevřel skóre zápasu 1:0.  Hned za tři minuty to bylo již o dva góly.  Šanci Hladíka ještě zneškodnil včasným vyběhnutím golman, ale odražený míč našel kopačku Hataše, jenž se v šestnátce lehce zbavil svého obránce a technickou střelou slabší nohou zamířil do pravého horního rohu velice přesně, takže domácí golman střelu zkontroloval pouze pohledem 2:0.  V desaté minutě se pak střelou z velkého vápna prosadil Doležal. Domácí golman  sice po jeho střele skočil  tygřím skokem, který mu však nebyl příliš platný, neboť míč zapadl přesně za tyč a tento zastavila až síť domácí branky.  Do slibné šance se poté proháčkoval Rusín, ale golman ve spolupráci s obránci pohromu zažehnali.  Tříbrankový náskok poté vnesl do řad újezdeckých fotbalistů velké uspokojení z čehož rezultovala první a také jediná branková příležitost domácích, jejichž útočník postupoval sám na golmana Hyvla, který jeho slabou koncovku zneškodnil. Poté se již hrálo pouze podle újezdeckých not. Čtvrtou branku po centru do šestnácky vsítil střední záložník Jakub Petříček 4:0. Poté ještě domácí golman bravůrně zneškodnil tři šance újezdeckých. Do poločasu mohl navýšit skóre ještě Hataš, který se blafákem zbavil i golmana, ale na zakončení již sílu nenašel.  V koncovce poté nepochodil ani náš snajpr Doležal.

    Do druhého poločasu nastupoval náš tým pouze  z povinnosti a na hře to bylo znát. Naší hráči zatačali zbytečně  držet míče a  bezúčelně kličkovat. Odměnou jim za to bylo akorát, že  dostali nakopáno od některých protihráčů,  na kterých byla znát frustace ze zápasu.   Ovšem i ve druhém poločasu bylo k vidění několik pěkných akcí.  Na konci jedné z nich se jako střelec prosadil Doležal, jehož střela z voleje skončila na tyčce domácí branky a za přispění domácího golmana skončil za brankovou čárou 5:0.   Na konci další gólové akce byl opět Doležal, který se prosadil hlavou po centru Hladíka z pravé strany 6:0.  Poté donutil k vynikajícímu zákroku brankáře Lipoltic náš Hataš, který chytrou technickou střelou mířil k levé tyči. V šestnátce poté ve slibné pozici zakončoval Doležal, avšak mířidla tentokrát nesrovnal dle svých představ.  Do dobré pozice se dostal i Jakub Petříček, který místo zakončení volil ještě nesmyslnou přihrávku. Gólově se nedokázal prosadit ani Hladík, jehož střela minula brankovou konstrukci. Poslední gól  zápasu diváci viděli z penalty. Ve vápně byl totiž sražen jeden z újezdeckých hráčů. K překvapení všech si míč na značku pokutového kopu postavil Hyvl a vedl si znamenitě. Svého kolegu hájící barvy Lipoltic poslal na druhou stranu  než míč a stanovil konečný stav zápasu na 0:7 i když si naší hráči vytvořili ještě několik příležitostí. Trápení hostů ukončil předčasný hvizd rozhodčího, kterým zápas ukončil. 

    Co dodat závěrem,  k mému překvapení  byl zápas jednoznačný, kdy soupeř nedonutil náš tým hrát na plný plyn. Rozdíl mezi oběma týmy byl tak diametrálně rozdílný, že předvedený fotbal nevypadal jako zápas okresního přeboru, ale jako pouťový mač. Pochvala pro celý tým Újezda, který hledal těžko motivaci, aby pokračoval naplno v zápasu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář