Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohra a dvě červené v Dřítči

16. 5. 2010
     První poločas byl zcela v režii újezdeckých hráčů. Svého soupeře ihned od začátku uzamkli před jejich pokutové území z čehož vytěžili vedoucí gól na 1:0, kdy si na pas Doležala naběhl bomber Svatoň a nedal domácímu brankaři sebemenší šanci.  Následně nádherně vystřelil Tomáš Bendžík, ale jeho střelu bravurně zlikvidoval domácí brankář.  Domácí se dočkali vyrovnání  po rohovém kopu, kdy nehlídaný hráč z blízkosti hlavou vyrovnal.  V prvním poločase ještě rozhodčí záhadným způsobem přehlídl jasnou penaltu na Strnada, jenž byl zezadu nekompromisně sestřelen v pokutovém území.  I když byli hráči trenérem Durdisem před zápasem nabádáni k disciplině (zkušenosti z řízením domácích zápasů Dřítče ze strany rozhodčích), tak i přesto někteří hráči si tato slova k srdci nevzali. Důkazem toho jsou žluté karty pro bratry Bendžikové za zbytečné protesty u rozhodčího.
    Druhý poločas  se ujali domácí vedení, kdy opět volný střední záložník domácích měl spoustu času na zpracování a pěknou střelou k tyči otočil výsledek utkání 2:1. Poté se opět probudil Újezd a začal tlačit svého soupeře. Šance Strnada po příhře Černého šla mimo tyče a tresný kop téhož hráče šel ze slibné pozice hodně nad.  Za zmíňku stojí i precizně zahraný trestný kop Svobody, který s námahou vyrazil na roh domácí golman.  V době kdy tlak Újezda sílil přišlo první vyloučení. Tomáš Bendžík, který měl první žlutou kartu za "kecání" nesmyslně dohrál domácího hráče u jejich branky a zcela zaslouženě viděl druhou žlutou kartu a následně červenou.  I tak Újezd svého soupeře neustále tlačil, ale hráči domácích se tak dostávali čím dál více k nebezpečným brejkům.  Asi deset minut před koncem přišel další šok pro újezdecké hráče, kdy se nechal "vylejt" druhý Bendžík a to po druhé žluté kartě za faul.  I v devíti se ovšem újezdečtí snažili o vyrovnání. V pokutovém území byl zcela jasně faulován Svatoň, ale zcela nepochopitelně zůstala píšťalka hlavního arbitra zticha.  Škoda, že se Černý spoléhal na rozhodčího, jenž měl odpískat 100%  penaltu a přestal hrát ačkoliv se po faulu na Svatoně objevil sám před brankou Dřítče.  Poslední šance přišla po centru do pokutového území, kdy Zima nedokázal usměrnit těsně před ním tečovaný míč do sítě, a tak dvanáct hráčů na hřišti vítězství uhájili.
    Nutno podotknout, že vítězství domácích umožnili hráči Újezda svou nedisciplinovaností, neboť místo aby pomohly týmu, tento nesmyslně oslabili nad čímž by se měli zamyslet.  Proti prvnímu celku Pardubic  tak příští týden nastoupí Újezd pouze s torzem svého mančaftu, což je velká škoda.
    
    
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář