Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhodčí Májek úřadoval

5. 11. 2010

    Újezd zaspal začátek zápasu a inkasoval laciný gól. Poté hráči Újezda převzali otěže zápasu a svého soupeře začali přehrávat. Jejich tlak byl ovšem ve většině případech pouze platonický, neboť šance nepřicházeli.  Naopak domácí mohly z rychlého brejku navýšit svoje vedení, ale zakončující hráč se zachoval ukvapeně a ve slibné pozici netrefil ani branku.  Poté se dostal ke slovu i Újezd dobře zakončil Doležal, ale jeho dobře umístěnou střelu k tyči konečky prstů vytáhl na roh domácí golman.  Zanedlouho se dostal ke střele z dálky Rusín, z jehož pumelicí měl  domácí golman plné ruce práce, ovšem opět dokázal střelu vytlačit na rohový kop.  První poločas se poté již nic zajímavého nedělo. Hra se většinou odehrávala mezi dvěma vápny.  Během prvního poločasu však hostující hráči několikrát protestovali proti rozhodování hlavního arbitra, který v prvním poločasu předvedl několik  nesmyslných rozhodnutí.  Odpískal například dvě ofsajdové pozice újezdeckých hráčů, kteří se ocitali ve vyložených brankových příležitostech. Co je ovšem velmi zarážející, je fakt, že ofsajdou pozici ani v jednom případu nesignalizoval velmi dobrý mladý postranní rozhodčí.  Tyto rozhodnutí nevydržel hostující trenér Durdis, který protestoval tak vehementně, že byl vykázán z lavičky. Obdoně dopadl i další funkcionář Újezda.  Zajímavé bylo i to, že každý centrovaný míč před bránu soupeře byl ze strany rozhodčího odpískán faul ze strany hráče Újezda. Když se již kopal přímý kop ze strany Újezdu byla soupeřova zeď vždy ve vzdálennosti cca 5 metrů. Hlavní arbirt si byl asi plně vědom schopností Svobody, s kterým kdysi kopal v jednom týmu.  Naopak  v době, kdy byl kopán přímý kop domácích byly zeď posouvána do nesmyslné vzdálenosti. O otočených faulech se nemá již ani smysl zmiňovat.  Poločas byl taktéž zakončen stylově, neboť v době, kdy se Újezd dostával k jasnému přečíslení otevřené choltické obrany, byl poločas necitlivě ze strany rozhodčího ukončen.

      O přestávce se hráči v kabině uklidnili a nedávali hlavnímu rozhodčímu žádné zámiňky, aby je trestal. Naopak během pěti munut skóre zápasu otočili na 1:2. Nejprve se trefil Svatoň, který přesnou střelou k tyči nedal domácímu golmanovi šanci. Další gól Újezda zaznamenal Svoboda, který technickou střelou vymetl téměř šibenici. V této době existoval na hřišti pouze jediný mančaft, kterým byl Újezd. Do vyložené pozice se dostal Doležal, kdy postupoval sám na branku soupeře, ale bohužel místo mezi třemi tyčemi netrefil.  Další šance na sebe nenechala dlouho čekat, ale Svatoň tentokrát špatně seřídil mířidla.  Poté diváci mohli vidět nádhernou akci, po které se ve vyložené šanci ocitl zkušený Svoboda, ale svoji slabší pravou nohou trefil pouze domácího strážce svatyně.  To ovšem nebylo  ze strany hostujícího celku vše, v další brankové příležitosti se ocitl totiž znovu Doležal, ale dnešního dne mu prostě nebylo přáno.  Na domácí hráče by v této době nikdo nevsadil, neboť se s vypětím všek sil  jenom bránil.  Šok přišel pro Újezd v devadesáté minutě, kdy  jediný v tomto zápase velmi nepřesný rozhodčí Májek uviděl penaltu. O ce se jednalo? Brankář Jandák si šel pro nepřesnou přihrávku ve vápně.  Míč na zemi bezpečně chytl, ale poté přiběhl již k ležícímu golmanovi s míčem domácí hráč a do našeho golmana kopl. Rozhodčí Májek logicky zapískal, šok však přišel ihned po odpískání, neboť Májek ukázal k údivu všech přítomných hráčů na hřišti a to nejen  újezdeckých na značku pokutového kopu. V tom se na rozhodčího Májka sesypali újezdečtí plejeři jako vosy na bonbón. Kdyby chtěl tak mohl Májek téměř ukončit zápas pro inzultaci. Ve vzduchu v této době létaly nadávky toho nejtěžšího kalibru, přičemž bylo Májkovi vyhrožováno i fyzickým napadením.  Ještě před penaltou  však opět Májek úřadoval, neboť si asi po deseti minutách již nevěděl rady a tak vyloučil nesmyslně újezdeckého Matyse za údajnou urážku. Musím se přiznat, neboť urážka před červenou kartou na adresu Májka  byla řečena, ale ne z úst Matyse, neboť Májka k mužskému přirození přirovnal újezdecký kapitán Zima, který byl znechucen kabaretním vystoupením kašpárka Májka. Májek však byl otočen v tuto dobu zády k hráčům takže nevěděl, kterým hráčem byl uražen. Májek se však zachoval jako naprostý profesionál a tak červenou kartu uviděl hráč, který stál nejblíže. Po zápase  pan Májek  kapitánovi Újezda vysvětloval, že Matys uviděl červenou kartu z důvodu, že se na něj špatně koukal.  Když se již penalta kopala a byla k radosti Májka proměněna byl zápas ukončen.  Domácí pořadatelé byli nuceni Májka hlídat, neboť nemusel opustit hřiště bez újmy.

     Závěrem chci dodat, že zápas mohli hráči Újezda rozhodnout sami bez ohledu na rozhodování Májka, ale to by museli  být v koncovce efektivnější. Malou útěchou byly pro hráče Újezda i omluvy domácích hráčů, kteří  s penaltou taktéž nesouhlasili. Nevím jakou měl pan Májek motivaci k takovémuto poškození újezdeckých hráčů, ale  jak praví jedno staré moudro "voda se vaří na každou ....."   Pochvala patří oběma postraním rozhodčím, kteří zápas z postraní čáry rozhodovali velmi dobře, ovšem jejich rozhodnutí v několika případech Májek nerespektoval.  Doufám, že si tito mladí rozhodčí nevezmou příklad ze svého zkušeného kolegy. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář