Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Choltic s bůrem

16. 10. 2011

     Díky rozhodčímu si diváci museli na začátek zápasu počkat až do 15.55 hod. což jsem ještě na okresní fotbalové scéně nezažil.  Lépe do utkání nastoupil tým z Újezda, který svého soupeře začal hned od začátku válcovat a míč mu moc nepůjčoval. Žádnou šanci si ovšem náš tým nevypracoval. Po začátku zápasu by málokdo odhadl jak se zápas bude vyvíjet.  Obrat ve vývoji zápasu přineslo zatažení míče na polovinu Újezda ze strany domácího Horáka, jehož centr si do vlastní branky ztečoval Firbas, přičemž čisté svědomí neměl ani golman Hyvl 1:0. Obraz hry se však příliš nezměnil a újezdečtí hráči si vytvořili vyloženou šanci, ale Jan Rozsévač golmana nepřekonal i díky jeho velmi dobrému zákroku. Trest přišel v zápětí, neboť po nedůsledném bránění domácí navýšili skóre o dvě branky 2:0.  Třetí branku vstřelili opět domácí, kdy po  malém důrazu ve středu hřiště nechali naši hráči vystřelit z poza šetnácky domácího plejera, který Hyvlovi nedal šanci 3:0.  

    Druhý poločas se spíše leželo nebo diskutovalo a tak si diváci moc fotbalu neužili. Naši hráči sice byli herně lepší, ovšem za druhý poločas nedokázali vůbec vystřelit na branku Choltic a tak se drama bohužel pro nás nekonalo. Domácí z dalších dvou brejků přidali dva góly a potvrdili tak svou výhru, která z mého pohledu byla vcelku zasloužená, protože  náš tým nemohl pouze z jednou střelou na branku uspět. Náš tým se nedokázal vyrovnat z tvrdou  a důraznou hrou soupeře, který naše panenky nakopal nad míru zdravou, přičemž náš tým na tuto tvrdou a ze strany Horáka zákeřnou hru nedokázal reagovat.

    Domácí tým by náš celek nejspíše porazil i bez přispění hlavního arbitra, potom tedy vůbec nechápu proč měl hlavní pan rozhodčí (většina  fandů Újezda ho častovala jinými výrazy)  jiný metr na oba celky. První poločas měl rozhodčí žluté karty asi schovány, neboť by musel proti choltickým hráčům vytáhnout nejméně čtyři. Zejména pak domácímu Horákovi, který několikrát skopl bez míče naše hráče, jmenovitě pak Petříčka, Firbase a Rusína nebo  jim ukázal jak má tvrdé lokty i když v mnoha případech byly fauly odpískány karta prostě nepřišla.  Fauly zezadu na Bendžíka, Doležala a Jakuba Petříčka taky nebyly ohodnoceny kartou. Domácí i několikrát po zapískání zakopli míč, kde by měla přijít taktéž karta. Rozhodčí však zůstal u neustálého napomínání  a tak se fotbal vlasně vůbec nehrál, neboť se spíše doslova prasilo. Kartu nakonec rozhodčí přece jen ukázal a k  překvapení všech to bylo újezdeckému Černému, neboť Horák podkopl před našim vápnem Rusína a v době, kdy se tento svíjel na zemi přišel druhý gól domácích, na což  Černý reagoval slušně, že by to mohl už začít pískat (dle zápisu rozhodčího).  Druhý poločas přehlídl dva fauly Horáka díky, kterým domácí vstřelili dva další góly do naší sítě. Horák nejprve zezadu fauloval vracejícího se obránce a poté loktem ve vápně srazil Firbase.  Další žlutá karta přišla opět pro újezdeckého hráče Hyvl, jenž zakopl míč a tentokrát to na žlutou bylo.  Úsměvná pasáž se odehrála před, lavičkou domácích. Jan Rozsévač fauloval po vzoru Horáka a pozásluze uviděl žlutou kartu, domácí hráč však oplácel a hle karta po ruce nebyla. Zdůvodnění rozhodčího bylo  však "USPOKOJIVÉ". Našemu hráči bylo řečeno, že mohl uvididět červenou, ale že dostane jenom žlutou v případě, že domácí hráč kartu nedostane.  Nakonec však červená karta přišla Černý po z jednom z asi čtyřiceti faulů Horáka jeden okomentoval a šel se sprchovat.  Následně si rozhodčí hrál u lavičky našeho celku na policistu, kdy chtěl předložit občanský průkaz po újezdeckém funkcionáři, který komentoval jeho do nebe volající výroky a když mu toto bylo odmítnuto zavolal si k lavičce našeho kapitána a tomuto dal rozkaz ztotožnit muže za zabradlím. Toto se však nedařilo a tak si dal zavolat i kapitána domácího, kterému sdělil, že zápas bude ukončen nebo dá muže  odtáhnout pořadateli. Fotbal se tak nehrál asi deset minut.    Když rozhodčí ukončil zápas a ze strany újezdeckých bylo pronášeno, že to je nejlepší co zapískal, mě tentokráte nezbývá než s tímto klišé plně souhlasit. 

     Jak jsem již uvedl, tímto nechci v žádném případě omlouvat špatný výkon našeho mužstva, které by s největší pravděpodobností prohrálo i za normálního řízení zápasu. Na druhou stranu se nikdo v našem týmu fotbalem neživí a tak se měl zápas řídit dle platných pravidel, tak aby nedošlo ke zranění hráčů. Naši si již, ale asi musí zvyknout, že rozhodčí v Cholticích pískají velmi divným způsobem, aby nebyli zbytečně vylučováni. Není již asi  náhodou, že za poslední tři zápasy zde byli vyloučeni tři naši hráči a to vždy za protesty proti rozhodování rozhodčího.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář