Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výhra na hřišti lídra z Přelovic

1. 5. 2011

    V Přelovicích se hrál zápas na hřišti lídra, kterého mohl náš tým sesadit z prvního místa. Přístup některých hráčů Újezdu byl však velmi zarážející. Několik se jich bez omluvy nedostavilo na zápas a někteří neměli  bohužel peníze na kopačky a tak taktéž nemohli nastoupit (na pivko se však ta pětka vždy najde).  K zápasu muselo tedy nastoupit několik hráčů, kteří měli v nohách celý zápas v okresním přeboru proti Pardubičkám (Firbas, Hladík, Doležal, Petříček Jakub a Hyvl). K střídání byl připraven pouze Franc a brankář prvního týmu Jandák.

     První poločas začal ihned tlakem našeho celku. Hosté ovšem z minima vytěžili maximum, neboť první slibná šance skončila gólem v síti našeho celku. Po levé straně unikl domácí hráč, který byl netakticky faulován újezdeckým golmanem Hyvlem a kopala se tedy penalta. Směr střely z penalty sice golman Hyvl vystihl a na míč si i sáhl, ale míč v síti přece jenom skončil 1:0.  Poté celek z Újezdu zatlačil svého soupeře před jejich branku.  Přelovičtí hráči drželi výsledek jen za cenu nedovolených zákroků z čehož pro ně  rezultovalo několik žlutých karet. Srovnání  výsledku přišlo z kopačky nejzkušenějšího borce v dresu újezdeckých Strnada, který ve velkém vápně domácích dostal neobvykle dost času a pohodlně uklidil míč k tyči 1:1.  Ke konci poločasu naši hráči postupovali v pěti lidech do otevřené přelovické obrany, přičemž jeden z dobíhajích hráčů Přelovic zatáhl za dres Doležala, který se mohl dostat do vyložené šance. Za faul uviděl přelovický hráč po právu žlutou kartu a jelikož to byla v tomto utkání již druhá, následovala i červená a odchod hráče pod sprchy.

     Druhý poločas našel krásnou přihrávkou Jakub Petříček ve vápně Rozsévače, který byl v jasné příležitosti faulován. Kopala se tedy penalta, kterou šel zahrávat střelec našeho celku Strnad. Z penaltou však naložil hanebně a nechal vyniknout pouze domácího strážce svatyně.  Stálý tlak újezdeckých však neustával. Šance přicházeli, ale ukvapená koncovka a špatné finální přihrávky měli za následek, že se skóre zápasu  neměnilo.  Fandové Újezdu si mohli zakřičet gól až po střele Rozsévače, ke kterému se dostal míč za velkým vápnem, kdy Honza tento bez přípravy nabral "žateckým nártem" a míč zastavila až síť v pravém horním rohu přelovické branky 1:2. Tento gól se ukázal po skončení zápasu jako rozhodující. Soupeř zahrozil ve druhém poločasu pouze jednou, a to když centrovaný míč hlavičkoval těsně vedle neobsazený domácí hráč. Nad míru byli poté rozezleni újezdečtí. Naši hráči  domácí obranu rozebrali jako "merkur"  a Hladík postupoval sám na brankáře domácích. V jasné situaci však nehamounil a nezištnou přihrávkou předložil míč na kopačky Doležala, pro kterého již nebyl problém skórovat. K podivu všech na hřišti, domácí pomezní vztyčil svoji ruku s praporkem a hlavní rozhodčí odpískal ofsajd a zcela regulérní gól neuznal.  Poté přinesl rozruch do zápasu pouze střídající Jandák, který ukázal svoji tvrdost při hře domácímu obránci.

     Závěrem lze dodat, že tým náš tým měl po celou dobu územní převahu, kterou ovšem nedokázal brankově vyjádřit, neboť v koncovce chyběl klid a větší rozhodnost, která by se dostavila po lepší tréninkové morálce hráčů. V našem týmu se líbil Firbas a Jakub Petříček. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář